Dribling

     

   Driblingul constă într-o serie de  impulsuri imprimate mingii, care o fac să rocoșeze din sol în raport cu direcția impulsiei și vitezei de deplasare a jucătorului.

        Prezentarea modelului: 

        În driblingul de pe loc, impulsia imprimată mingii va fii pe verticală, iar în driblingul din alergare impulsia va fii înapoa axei verticale a mingii, pe partea dinspre executant.

        - palma cu degetele răsfirate ia contact cu mingea încă pe traiectoria sa ascendentă (din ricoșeul solului) acoperind o parte din calota superioară, înapoia mingii

        - prin flectarea brațului din articulația cotului și a mâinii din cea a pumnului, se amortizează forța ascensională a mingii care este totodată controlată; palma imprimă mingii o nouă impulsie spre sol printr-o mișcare a antebrațului din articulația cotului, a pumnului și a degetelor, conducând mingea spre această traiectorie descendentă.

        - impulsul dat mingii spre sol, va fii orientat lateral, oblic și înainte față de jucător, unghiul de contact al mingii cu solul depinzând de viteza de deplasare a jucătorului.

        - sensul impulsiei este controlat de lucrul din articulația pumnului și degetelor printr-o mișcare fermă și amplă

        În timpul execuției corpul nu se balansează, lucrl brațelor fiind independent de mișcările celorlalte segmente; corpul păstrează o poziție regulată ușor aplecată.

        https://www.slideshare.net/mobile/cristinacmpianu/metodica-baschet






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aruncarea la coș din dribling, cu oprire într-un timp

Efort fizic- caseta cu informații